Váš nákupný košík je prázdny
01.10.2018
Veľmi dôležité pri poťahovaní torty je mať správny podkladový krém. Na začistenie torty vždy používajte maslový/tukový krém a nie pudingový. PREČO? Základom všetkých poťahových hmôt dostupných na trhu je cukor, ktorý ako všetci vieme, sa pri kontakte s mokrým povrchom začne okamžite topiť. Preto sa poťahovka pri kontakte s krémom, v ktorom je veľa vody, resp. mlieka topí. Torty môžete naplniť akýmkoľvek krémom, ale na začistenie použite vždy len overené maslo+cukor, varený krém nad parou alebo dnes veľmi populárnu a chutnú čokoládovú ganache. Pred poťahovaním nechajte tortu niekoľko hodín v chladničke, aby poriadne stuhla. Hmotu vaľkajte na cca 4-5mm.
Poťah na torte sa môže orosiť aj keď použijete správny krém na jej začistenie. Vtedy to spôsobuje nadmerná vlhkosť v chladničke. Na zadnú stenu si priložte polystyrén alebo hrubý kartón, ktorý pohltí nadmernú vlhkosť. Ak aj napriek tomu vyberiete z chladničky tortu a orosí sa, nechytajte ju a ani neutierajte. Pomôže jej prievan alebo ventilátor. Bude sa to diať najmä v lete, keď sú teplotné rozdiely medzi chladničkou a izbou veľmi veľké. Bohužiaľ, to už nijako neovplyvníme...čokoľvek vyberiete v lete z chladničky bude orosené, či už to bude jogurt alebo potiahnutá torta :)
Na podsypanie pri vaľkaní poťahovej hmoty použite Solamyl, nie práškový cukor. Nie vždy je cukor pomletý najemno a kryštáliky tiež vedia narobiť škody.
Poťahová hmota, ktorá sa nám a našim zákazníkom najviac osvedčila je Smartfex Velvet. Pekne na torte stvrdne a netopí sa ani v lete .
Produkt bol pridaný do Vašich obľúbených produktov.
Produkt bol odstránený zo zoznamu obľúbených produktov.