Váš nákupný košík je prázdny
18.02.2021
Niekomu sa môže zdať, že píšeme o tom istom, ale nie je to pravda. Sú tu dôležité rozdiely, o ktorých si teraz povieme.
Marcipán- pravý marcipán je vyrobený len z mandlí, cukru a z pár kvapiek ružovej vody (výťažok z ruží). Má žltkastú farbu po mandliach, preto sa aj ťažie farbí. Nikdy nedosiahnete pekné, sýte farby, pretože keď zmiešate žltý základ s akoukoľvek farbou, výsledok bude iný ako očakávate podľa obalu farby. Je dosť mäkký a pri poťahovaní sa zvykne trhať. Len málo cukrárok používa na poťahovanie torty pravý marcipán.
Fondán- pravý fondán, tak ako ho pozná staršia generácia, je biela, sladká, cukrová poleva, ktorá sa používa na polievanie veterníkov alebo punčových rezov.
Poťahovacia hmota (poťahovací fondán)- konzistenciou sa viac podobá na marcipán, ale zložením sa zas podobá na fondán. Základom poťahovacej hmoty je cukor ako pri fondáne, plus obsahuje ďalšie zložky, vďaka ktorým je hmota pružná, nepraská a je dokonale homogénna.
Modelovacia hmota (modelovací fondán)- je v podstate veľmi podobná poťahovacej hmote, len na vzduchu rýchlejšie vytvrdne. Preto z neho vyrábame rôzne postavičky a kvetiny.
Produkt bol pridaný do Vašich obľúbených produktov.
Produkt bol odstránený zo zoznamu obľúbených produktov.